preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

eMatica

CARNet Admin

      

     


   Upisi u srednju školu

Upisi u srednju školu

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vijesti

Javni poziv za pomoćnike u nastavi

Na temelju projekta „ŠKOLE JEDNAKIH MOGUĆNOSTI u Međimurskoj županiji“, Osnovna škola Strahoninec raspisuje

JAVNI POZIV

za pomoćnike/pomoćnice u nastavi, i to:

1. pomoćnik u nastavi učeniku s teškoćama u predmetnoj nastavi, 1 izvršitelj (m/ž), nepuno radno vrijeme – ne više od 30 sati tjedno, na određeno radno vrijeme,

2. pomoćnik u nastavi učeniku s teškoćama u razrednoj nastavi, 1 izvršitelj (m/ž), nepuno radno vrijeme – ne više od 25 sati tjedno, na određeno radno vrijeme.

 

Više pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 14. 8. 2017. 11:03

Popis udžbenika za 2017./2018. školsku godinu Vijest ima dokument u privitku

 

U nastavku donosimo popis udžbenika i radnih bilježnica koji će se koristiti u idućoj školskoj godini.

Učenici u školi dobivaju udžbenike i geografski atlas (5. razredi), a ostale materijale (radne bilježnice, mape za likovnu kulturu) sa popisa osiguravaju roditelji sami.

Popis se nalazi u excel tablici koja sadržava osam stranica, zasebno za svaki razred.

 

 

 

Priloženi dokumenti:
  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 13. 6. 2017. 11:54

Izvješće o prethodnom savjetovanju sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u postupku javne nabave opreme školske sportske dvorane Vijest ima dokument u privitku

U prilogu objavljujemo izvješće o prethodnom savjetovanju sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u postupku javne nabave - Oprema školske sportske dvorane Osnovne škole Strahoninec, Evidencijski broj nabave: 01/2017.

 

U ime stručnog povjerenstva za javnu nabavu: Silvija Antonović

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 9. 8. 2017. 12:28

Portal "Čitaj knjigu" objavio tekst o radu naše učiteljice, Dijane Pasarić

Portal "Čitaj knjigu" objavio je detaljan prilog o radu na lektiri naše učiteljice Dijane Pasarić i njezinih učenika. Tekst možete pročitati OVDJE. Čestitamo našoj učiteljici na predanom radu i uvođenju novih i zanimljivih načina rada na tekstu i želimo joj još puno uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 9. 8. 2017. 11:33

Poziv na prethodno savjetovanje za pripremu i provedbu otvorenog postupka javne nabave Vijest ima dokument u privitku

Osnovna škola Strahoninec u svojstvu Naručitelja, priprema postupak javne nabave male vrijednosti za nabavu roba: Oprema školske sportske dvorane Osnovne škole Strahoninec.

Sukladno članku 198. stavak 3. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16) prije pokretanja postupka javne nabave Naručitelj provodi prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima, te u tu svrhu ovdje objavljujemo prijedlog Dokumentacije o nabavi čiji su sastavni dijelovi: kriteriji za kvalitativni odabri gospodarskog subjekta, kriteriji za odabir, uvjeti za izvršenje ugovora i Troškovnik.

Više pod "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: Silvija Antonović  datum: 31. 7. 2017. 13:08

Stručno usavršavanje u Portugalu

Naše učiteljice Snežana Nedelkovska i Tamara Vidović trenutno su na stručnom usavršavanju u Portugalu u sklopu našeg Erasmus+ KA1 projekta "Korak do škole budućnosti". Cijeli tjedan bavit će se IKT i interkulturalnošću, a o svemu možete čitati na blogu projekta: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/

Sunčan pozdrav iz Sesimbre kraj Lisabona!

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 4. 7. 2017. 10:01

Izlet trećih razreda

U četvrtak , 8.06.2017. učenici trećih razreda naše škole sa svojim učiteljicama Desankom Jelenić i Ksenijom Meglić posjetili su NP Plitvička jezera, Muzej Domovinskog rata u Turnju te Aquaticu Karlovcu.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 13. 6. 2017. 11:55

Obavijesti povodom završetka nastavne godine

Nastavna godina završava u srijedu, 14. lipnja.

Za učenike koji će imati negativne ocjene iz pojedinih predmeta Škola organizira dopunski rad, koji će započeti u utorak, 20. lipnja (učenici će o svakome pojedinom predmetu biti osobno podrobnije obaviješteni).

Učenici koji ne zadovolje na dopunskom radu upućuju se na popravni ispit, koji će se održati 28. i 29. kolovoza u 8 sati.

Podjela svjedodžbi bit će u četvrtak, 29. lipnja – viši razredi u 8 sati, niži u 9 sati.

Draga djeco, želimo vam ugodan ljetni odmor!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 13. 6. 2017. 09:19

Umjetnička škola Miroslava Magdalenića u našoj školi

U petak 9.6.2017. godine u holu naše škole predstavljena je Umjetnička škola Miroslava Magdalenića. Učenici su imalii priliku slušati kako zvuči sviranje na harmonici. Djeca su se dobro zabavila i pjevala njima  poznate pjesmice. Dašak njihovog veselja pogledajte u priloženim fotografijama . 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 10. 6. 2017. 07:22

Odlični rezultati na "Sigurno u prometu 2017."!

Od 23. do 25. svibnja u Zadru je održano Državno natjecanje učenika petih i šestih razreda u poznavanju prometnih propisa i vještina – "Sigurno u prometu 2017.". Izuzetan uspjeh postigla je naša učenica Frida Horvat, plasiravši se na drugo mjesto. Čestitamo Fridi na odličnom rezultatu, kao i njezinu mentoru, profesoru Borisu Tomašiću! Spomenimo i da je ekipa Međimurske županije osvojila također visoko drugo mjesto. Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 6. 6. 2017. 13:42

Svečana završnica projekta „Trening životnih vještina“

Osnovna škola Strahoninec uključila se u projekt „Trening životnih vještina“, koji su cijelu nastavnu godinu u svojim razredima, 4. a i b, provodile učiteljice Paulina Mikolaj Blagus i Jadranka Škvorc. Koordinatorica projekta je pedagoginja Monika Zorčec. Svečana završnica s izložbom radova priređena je prošli utorak u zgradi Scheier u Čakovcu, kada je ujedno obilježen Svjetski dan nepušenja, kao i Europski tjedan kretanja. 
Dio atmosfere s druženja donosimo na nekoliko fotografija.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 5. 6. 2017. 11:56

Obavijest roditeljima budućih polaznika prvog razreda OŠ-a Strahoninec

Obavještavaju se roditelji upisnika u prvi razred Osnovne škole Strahoninec za šk. god. 2017./2018. da će se roditeljski sastanak (upisi) održati u ponedjeljak, 12. lipnja, u 19 sati u prostorima OŠ-a Strahoninec.
Mole se roditelji da sa sobom ponesu djetetov OIB i kemijsku olovku.
Dovoljno je da dođe jedan roditelj (bez djeteta).


  

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 1. 6. 2017. 08:55

Izložba slikovnica

Učenici 2. a  razreda zajedno sa svojim roditeljima i  učiteljicom Petrom Žganec sudjelovali su u obilježavanju Dana obitelji (15.05.) te su tako nastale slikovnice koje prikazuju jedan dan u njihovoj obitelji. Slikovnice su izložene u školskoj knjižnici i mogu se pogledati svaki dan  u radno vrijeme knjižnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 29. 5. 2017. 11:47

Dan obitelji

Učenici 2.a i 4.a razreda  zajedno su sa svojim učiteljicama Petrom Žganec i Paulinom Mikolaj Blagus, te knjižničrkom obilježili Dan obitelji ( 15.05.) Djeca su povodom tog dan imala radionice u kojima su uživali zajedno sa svojim roditeljima.

Projekt Dan obitelj - Family Day 2017.  provodi se u organizaciji Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono te je popraćen i na obrazovnoj platformi eTwinning.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 25. 5. 2017. 20:00

Svečani program i Dan otvorenih vrata OŠ-a Strahoninec

Osnovna škola Strahoninec slavi svoj Dan u petak, 26. svibnja, svečanim programom, podjelom nagrada, prezentacijom raznovrsnih projekata te druženjem. Pozvani ste svi da svojim prisustvom uveličate našu svečanost, kao i Dan otvorenih vrata.

Vidimo se u 9.30 sati, dobro nam došli!

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 23. 5. 2017. 13:16

Državno natjecanje iz biologije

Od srijede 3. svibnja do subote 6. svibnja održavalo se državno natjecanje iz biologije. Učenici su se natjecali u kategoriji znanja te istraživačkih radova u kojima smo Sara i ja sudjelovale. Pokret u Vinkovce je bio u 11:00 sati. Bile smo vrlo uzbuđene i nestrpljive. Ustale smo vrlo rano kako bi provjerile jesmo li uzele sve stvari iako su koferi sigurno bili već spremni u nedjelju. Taj čas kada smo stigli na autobusnu stanicu i ušli u autobus, obje smo se osjećale pomalo tužno jer smo vrlo vezane uz svoje obitelji, no znale smo da u ovima danima slijede veliki izazovi i da nema vremena za tugu, već za sreću i stjecanje novog znanja. Put je trajao oko pet sati te je bilo malo umarajuće, no izdržale smo.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 10. 5. 2017. 20:06

Erasmus+ KA1 u Finskoj

Učiteljice Vesna Mikulić i Dijana Pasarić trenutno borave u Finskoj, u sjevernom gradu Joensuu gdje su na stručnom usavršavanju u sklopu našeg Erasmus+ KA1 projekta "Korak do škole budućnosti".

Tema usavršavanja su nova okruženja učenja, gdje će osim stjecanja novih kompetencija ujedno i posjetiti finske škole. Svakodnevno se javljaju na blogu projekta: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/ gdje možete pročitati više, a svima šalju pozdrave iz snježne Finske!

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 10. 5. 2017. 09:35

Književni susret

U četvrtak 4.05.2017. našu je školu posjetila domaća književnica Mila Željeznjak. Njena knjiga "Sretne priče" uvrštena je u lektiru za drugi razred pa su tako učenici drugog A  razreda uprizorili jednu priču "Tratinčica" i sve nas razveselili. Mila je nedavno i izdala novu zbirku igrokaza pod nazivom "Koliba pod hrastom".

 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 8. 5. 2017. 08:40

Moja ekipa i ja na natjecanju "Sigurno u prometu"

U četvrtak 4. svibnja 2017. u Podturnu održalo se Županijsko natjecanje Sigurno u prometu. Sudjelovalo je 10 škola. OŠ Strahoninec sudjelovala je s četvero učenika, uključujući i mene. Natjecanje je trajalo oko četiri sata, ali meni se to činilo kao vječnost. Sastojalo se od vožnje biciklom kroz mnoge prepreke i pisanja ispita o prometu. No, najvažniji dio bilo je proglašenje pobjednika. Svi su nestrpljivo čekali taj događaj. Na vrata dvorane u kojoj se natjecanje zbivalo komisija je stavila popis natjecatelja i njihov broj bodova. Bila je velika gužva pa nisam uspjela vidjeti taj popis. Nisam ni očekivala neki veliki broj bodova. Tada se netko zaderao: „Frida Horvat je prva!“ Nisam vjerovala. Trebala sam se u to uvjeriti sama. Kada se malo raščistilo potražila sam sebe na popisu i uistinu, bila sam prva! Prva mi je pomisao bila: „Pa to su suci nešto zeznuli, sada će doći i to ispraviti.“ Suci su došli nešto promijenili i to je bio trenutak kada sam bila sigurna da više nisam prva. No kada se sudac pomaknuo moje je ime još uvijek bilo prvo na listi. Pa zaista sam pobijedila! Na pravom sam proglašenju ponosno otišla po svoju medalju i diplomu. Florijan Radek ostvario je četvrto mjesto u muškoj kategoriji, a Jana Stojko i Stjepan Sačer osvojili su peto mjesto svaki u svojoj kategoriji. Ekipno smo bili drugi i u školu ponosno donijeli pehar.
Dječaci i djevojčice iz županije koji su osvojili prvo mjesto za nagradu dobili su novi bicikl i naravno put u Zadar u kojem će se održati državno natjecanje. U Zadar ću ići ja, djevojčica koja je osvojila drugo mjesto i prvih dvoje dječaka. 
Poslije natjecanja dala sam intervju za Srce TV. Morala sam reći sve o tome kako sam bila iznenađena, nisam to očekivala i sl. Kad sam se vratila u školu, dočekalo me puno poljubaca i zagrljaja. Izraz lica mojih roditelja, kada su me vidjeli s novim biciklom, bio je neopisiv.

 

napisala: Frida Horvat

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 6. 5. 2017. 12:10

Otvorenje izložbe "Prijateljstvo" u zgradi Međimurske županije

Osnovna škola Strahoninec imala je čast povodom Dana Međimurske županije postaviti izložbu u zgradi Međimurske županije. Izložba nazvana "Prijateljstvo" rezultat je sudjelovanja svih osnovnih i srednjih škola te COO-a Čakovec tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a bila je postavljena u prosincu 2016. godine u prostorima Škole, povodom obilježavanja svečane završnice. O izložbi su govorile ravnateljica Jelena Okun, koordinatorica Školskih preventivnih programa Andreja Zadravec Baranašić, zamjenica župana Sandra Herman te predsjednica Zavoda za javno zdravstvo, Marina Payerl-Pal. Postav potpisuje prof. Marina Mrazović. Učenici su zabilježenim fotografijama željeli potaknuti mlade na prihvaćanje različitosti, uvažavanje tuđih mišljenja te stvaranje mostova prijateljstva.
Nekoliko fotografija s otvorenja donosimo u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 4. 5. 2017. 15:42

1. nagrada na književnom natječaju

Od 2012. godine Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu, povodom Dana Matice hrvatske i povodom Dana Međimurske županije, raspisuje književni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola Međimurske županije na kajkavskom jeziku.

Na ovogodišnjem natječaju sudjelovalo je 70 učenika pod vodstvom 26 učiteljica iz 15 osnovnih škola, s 86 uradaka.

Članice prosudbenog povjerenstva, Katarina Bajuk, Andrijana Kos-Lajtman i Vera Zemunić,  odabrale su i nagradile po troje učenika iz osnovnih i srednjih škola te su dodijeljene i pohvale izabranim autorima.

Ove godine, rad učenice naše škole, OŠ Strahoninec, Ciare Danilović iz 5. b razreda čija je mentorica učiteljica Ana Horvat, izabran je kao najbolji i nagrađen prvom nagradom u iznosu od 1000 kn. Uz to, Ciarina pjesma Reč je reč bit će objavljena u ovogodišnjem Hrvatskom kajkavskom kolendaru.

U nastavku (pod opširnije), pročitajte Ciarinu pjesmu.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 4. 5. 2017. 14:36

Dvor Barnagor

Učenici 4.a i 4.b razreda u sklopu terenske nastave, a u povodu Dana
planeta Zemlje, 27.travnja 2017.  godine posjetili su Dvor Barnagor u
Čepelovcu  kraj Đurđevca. Bili su gosti književnice Božice Jelušić koja im
je na samom početku zaželjela dobrodošlicu svojim pjesmama i ukratko ih upoznala sa poviješću Dvora Barnagor.

Zatim su prošetali njime i upoznali se sa načinom života i predmetima iz prošlosti. Veoma zanimljivo bilo je upoznati životnu zajednicu travnjaka, rijetke i ljekovite biljke, drvo porijeklom iz Kine ( Paulovnija ) koja veoma brzo raste; korovnjak, te "totem" (stup) na kojem su predstavljeni najvažniji dijelovi imanja Barnagor  ,okoline,  te životna priča književnice i njezine obitelji.

Na otvorenoj pozornici učenici su izveli igrokaz "Dječja zaštita prirode",
te uveselili naš planet recitacijama o Zemlji i prirodi.

Uz tople sunčeve zrake, kroz likove radionice, maslačak i drugo cvijeće
procvalo je na livadi, a male životinjice travnjaka iskočile su iz
plastelina oblikovane maštovitim i spretnim rukama četvrtaša.

Na kraju nije nedostajalo ni igre loptom. Puni utisaka, obogaćeni novim
spoznajama, veseli, spustili su se drvenim stepenicama u "sadašnjost" i
krenuli autobusom kući.

                                            članak napisala: Jadranka Škvorc

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 4. 5. 2017. 12:11

Regionalni park Mura - Drava

Dan planeta Zemlje učenici prvih, drugih i trećih razreda obilježili su terenskom nastavom u Regionalnom parku Mura – Drava. U Centru za posjetitelje u Križovcu prisustvovali su predavanju na kojem su saznali mnogo novih i zanimljivih podataka o međimurskoj prirodi te ponešto i naučili.U sklopu Centra postavljena je i eko-art instalacija Planet Deponija, međimurske umjetnice Kristine Pongrac koja je oduševila učenike te im na zanimljiv način približila problem neodgovornog odnosa čovjeka prema prirodi.

Nakon predavanja uživali su u prirodi u Žabniku. Učenici su proučavali ptice, prirodu, ostale životinje i razne zanimljive stvari kojima su bili okruženi. Nisu ih smetali ni vjetar ni pokoja kap kiše. S radošću su upijali mirise prirode, osluškivali glasanje životinja i uživali u predivnom pogledu na zeleno bogatstvo Međimurja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 28. 4. 2017. 10:15

Terenska nastava - Kalnik

26. travnja učitelji predmetne nastave organizirali su terensku nastavu na Kalniku s mnogo radionica iz pojedinih predmeta povodom Dana planeta Zemlje.

 

Učenici su se prethodno mogli opredijeliti za pojedinu radionicu prema svojim interesima, a nakon zajedničke šetnje poučnom stazom i promatranjem prirode, svatko se uputio prema svojoj skupini, odn. radionici. Radionice su bile sljedeće:

 

  1. Postani planinar (snalaženje i opstanak u prirodi, orijentacija, markiranje planinarskih staza, prepoznavanje biljnog i životinjskog svijeta)
  2. Filmska i foto radionica
  3. Dvojezična radionica (Treasure hunt / Schatzsuche)
  4. Multimedijska radionica (korištenje aplikacija za snalaženje u prostoru i prepoznavanje biljaka i životinja te izrada sunčevog sata)
  5. Matematička radionica (izračunajmo opseg i površinu stabla, visinu stabla na osnovu sjene)
  6. Istraživačko-informativna radionica (Sveti Bernard, Gorska služba spašavanja i pas Bernardinac)

Dan je bio izuzetno vedar i veseo, a k tome učenici su učili u neformalnom okruženju kroz radionice i terensku nastavu. U nastavku pogledajte neke od fotografija.

 

Pratite nas i na blogu projekta "Korak do škole budućnosti": http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 27. 4. 2017. 12:10

Terenska nastava na Kalniku

26. travnja 2107. konačno smo izašli iz tmurnih učionica i odradili nastavu na otvorenom. Naši su učitelji za nas pripremili nastavu na Kalniku. Kalnik je gora koja je smještena u sjeverozapadnoj Hrvatskoj tj. veći dio je u Varaždinskoj županiji.  Na samom početku pješačili smo šumom i uživali u cvrkutu ptica. Nakon kratkog odmora, podijelili smo se u skupine i počeli rad u radionicama. U nastavku pogledajte kako smo uživali u ljepotama Kalničkoga gorja i oslobodili se svakodnevnih briga.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 27. 4. 2017. 08:53

Uskrsni sajam

Učitelji razredne nastave sa svojim učenicima i njihovim roditeljima organizirali su tradicionalni Uskrsni sajam koji se održao u utorak 11.04. u holu naše škole. Učenici su ukrašavali pisanice, izrađivali privjeske od vune, pekli kolače, radili domaću tjesteninu i mnoge druge prooizvode koji su se prodavali po simboličnim cijenama. Stolove s proizvodima uredile su učiteljice Ksenija Meglić i Paulina Mikolaj Blagus.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 17. 4. 2017. 18:32

Sretan Uskrs!

Podsjećamo da proljetni odmor učenika počinje 13. travnja i traje do 21. travnja. Nastava počinje u ponedjeljak, 24. travnja – viši razredi prijepodne, niži poslijepodne.

Dragi učenici, uživajte u zasluženome proljetnom odmoru!

OŠ Strahoninec svima želi sretan Uskrs i svako dobro! 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 12. 4. 2017. 10:48

Biolozi OŠ Strahoninec pozvani na Državno natjecanje

I ove školske godine biolozi OŠ Strahoninec bili su uspješni u radu. Učenice sedmog razreda, Nadja Novak i Sara Trnovčanec, odlučile su istražiti kako kisele kiše utječu na neke vrste biljaka koje čine naše travnjake. Kako bi stekle pravo sudjelovanja na Županijskom natjecanju, Državno povjerenstvo moralo je odobriti samu temu na kojoj su učenice odlučile raditi te temeljne ciljeve, materijale i metode korištene u istraživanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 10. 4. 2017. 12:28

Radionice za vrijeme proljetnih praznika

OŠ Strahoninec organizira zanimljive i razigrane radionice tijekom proljetnog odmora učenika. Pozivaju se učenici da izaberu sebi najbolju te se upišu na nju. U nastavku donosimo detaljnije informacije o radionicama te vremenu njihova održavanja. Uživajte!

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 7. 4. 2017. 11:49

Sajam poslova 26. travnja

Obavještavaju se učenici osmih razreda i njihovi roditelji, kao i ostali zainteresirani, da će se ovogodišnji Sajam poslova održati u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Čakovec u srijedu, 26. travnja, od 10 do 14 sati. Organizator je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Čakovec. Preporučujemo posjet Sajmu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 7. 4. 2017. 09:02

Terenska nastava - Kalnik

Učenici predmetne nastave obilježit će Dan planeta Zemlje 26. travnja odlaskom na terensku nastavu na Kalnik. Kalnik je gora smještena u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, veći dio je u Varaždinskoj županiji, a manji u Koprivničko-križevačkoj županiji. Pretežno je pokrivena bjelogoričnom šumom, dok njezin središnji dio krase gole stijene i meta su velikom broju planinara, planinara penjača i izletnika. Cilj terenske nastave je upoznati prirodne ljepote i povijest Kalnika, proširiti  znanje putem kreativnih radionica. Detaljan plan terenske nastave nalazi se pod opširnije.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 7. 4. 2017. 08:58

Zdravi učitelji- zdrava škola (prezentacija)

Na sjednici Učiteljskog vijeća učitelj Siniša Trajbar prezentirao je novo stečena znanja i iskustvo boravka u Španjolskoj u sklopu našeg Erasmus+ KA1 projekta "Korak do škole budućnosti". Osvrnuo se na tjelesnu aktivnost školske djece, pravilnu prehranu i redovitu tjelovježbu, kako čuvati zdravlje i kako izbjeći "burn-out", problem modernog društva. Pod opširnije pogledajte prezentaciju s dodatnim videozapisima i savjetima za zdrav život. Pratite nas na blogu projekta: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/

Projekt "Korak do škole budućnosti" dio je i eTwinning projekta "Future Schools".

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 6. 4. 2017. 18:43

Osmaši u Vukovaru

Učenici 8. a i 8. b razreda u sklopu projekta koji organizira MZOS posjetili su 24. i 25. ožujka Vukovar. U sklopu dvodnevne terenske nastave učenici su bili upoznati s detaljima Domovinskog rata te prirodnim i kulturnim znamenitostima samoga grada. Prvi dan poslušali su vrlo dojmljiva predavanja "Domovinski rat" i "Bitka za Vukovar" te razgledali Muzej vučedolske golubice i Muzej Domovinskog rata. Drugi dan bio je posvećen memorijalnim lokacijama na širem području grada Vukovara - Memorijalni centar Domovinskog rata, Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen-dom Ovčara, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen-obilježje Vodotoranj, središnji križ na ušću Vuke u Dunav, vukovarska bolnica i masovna grobnica - Ovčara.
Učenici Nino Škvorc i Tomislav Prunić, kao predstavnici naše Škole, sudjelovali su na Kvizu mira te osvojili odlično drugo mjesto.
Puni dojmova vratili smo se s vrlo edukativne, emotivne i uspješne terenske nastave.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 30. 3. 2017. 10:48

Svjetski dan osoba s Down sindromom

Kako se 21. ožujka obilježava Svjetski dan osoba s Down sindromom učiteljica Paulina Mikulaj Blagus i školska knjižničarka osmislile su blok sat na kojem su učenici pogledali film o integraciji Ivana u njegov razred. Naime, Ivan je dječak koji ima down sindrom i integriran je u redovnu nastavu. Na  satu se čitao i bontončić koji govori o djeci s posebnim potrebama. U znak potpore osobama s down sindromom obukli smo različite čarape.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 23. 3. 2017. 11:30

Šareno proljeće

Na prvi dan proljeća, 21. ožujka, obilježava se Svjetski dan osoba s Down sindromom( WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Ovaj dan nisu propustili obilježiti ni učenici i učitelji razredne nastave Osnovne škole Strahoninec. U znak podrške obukli su različite i šarene čarape te zajedno napravili fotografiju u holu škole. Tim su činom poručili osobama sa sindromom Down da se zalažu za njihova prava i inkluziju te da ih podržavaju u njihovoj borbi.

Toga su dana također dočekali proljeće na zanimljiv način i to radionicama „Pozdrav proljeću“. Učenici su birali jednu od osam radionica prema vlastitom interesu (glazba, crtanje,izrada slikovnica, gluma, ples…) te zajedno s učiteljima osmislili kratak program kojim su se predstavili .Veselo predstavljanje radionica  izmamilo je dječje osmjehe na njihova lica.


  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 22. 3. 2017. 12:44

Micro:bitovi i u našoj školi

I naša se škola uključila u projekt STEM revolucije za masovno uvođenje BBC micro:bit tehnologije u hrvatske škole.
BBC micro:bit je zajednički poduhvat tvrtki: BBC, Microsoft, Amazon, Samsung i drugih partnera te je najsuvremenija tehnologija za jednostavnu i atraktivnu poduku u STEM području, ali i drugim područjima kao što su dizajn i umjetnost. Cilj im je bio omogućiti uvođenje programiranja i robotike u što veći broj škola i tako približiti ta područja što većem krugu djece. Radi se o tehnologiji izrazito malih ulaznih barijera za koju je već razvijen bogati edukacijski sadržaj. Početnu edukaciju za korištenje microbitova održala je Udruga MIS.
Učenici informatičke grupe pod vodstvom učiteljice Vesna Mikulić prvi su isprobali nove tehnologije kojom su na prvi "dodir" bili oduševljeni.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 19. 3. 2017. 18:40

Peti sastanak - Erasmus+ KA2

Učiteljica Tamara Vidović početkom ožujka posjetila je Sjevernu Irsku. Peti  sastanak u sklopu međunarodnog projekta Erasmus+ KA2 strateškog partnerstva pod radnim nazivom NUMERACY@ENGLISH održan je u Belfastu u Saint Vincent de Paul Primary School.
Na transnacionalnom sastanku sudjelovali su koordinatori iz svih partnerskih škola: Cinfães - Portugal (koordinator projekta), Kaleti - Latvija, Brodnica - Poljska, Lucca - Italija, Besançon - Francuska, Belfast - Ujedinjeno Kraljevstvo (dvije škole), Valsequillo, Gran Canaria – Španjolska i Strahoninec – Hrvatska...

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 17. 3. 2017. 14:16

Akcija "Vukovar živi 365 dana" u našoj školi

Prošlog se tjedna od 6. - 10. 3. 2017., naša Škola priključila humanitarnoj akciji „Vukovar živi 365 dana“ koju je organizirala UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA LIJEČENIH OD PTSP – a iz Solina. Prikupljale su se hrana, higijenske potrepštine, dječja hrana i stvari (pelene, vlažne maramice i dr.) i bezglutenska hrana. Svi učenici i djelatnici Škole dobrovoljno su se priključili akciji  i svima od srca VELIKO HVALA ! Taj mali znak pažnje prema potrebitima, predan je članovima Udruge koji će odvesti hranu u Vukovar. 

tekst pripremila: učiteljica Marija Meštrić

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 17. 3. 2017. 14:12

Čestitka uspješnim učenicima i mentorima

Ravnateljica Škole Jelena Okun, mag. prim. educ., upućuje čestitku ovogodišnjim uspješnim učenicima i mentorima, koju u cijelosti donosimo u nastavku, kao i popis nagrađenih na županijskim natjecanjima te predloženih ili pozvanih na državna.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 17. 3. 2017. 10:15

Igrajmo se jezikom

U sklopu  eTwinning projekta "Igrajmo se jezikom" uključili su se učenici 2.a i 4.a razreda, kao i njihove učiteljice Petra Žganec i Paulina Mikulaj Blagus. Učenici i učiteljice su  kroz različite radionice i igre posvetili više pažnje svom materinjem jeziku. Neke od radionaca su održane i u našoj školskoj knjižnici s knjižničarkom Danijelom Slavković. Igrali smo se i na računalima u programu Tagul i stvarali različite oblike iz riječi, pisali smo na glagoljici, tražili smo parove naseljenih mjesta, slagali smo stihove pjesme Grigora Viteza i još mnogo toga.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 16. 3. 2017. 16:57

Zdravi učitelji- zdrava škola (Erasmus+ KA1)

Učitelj Siniša Trajbar boravio je tjedan dana u Španjolskoj u sklopu KA1 projekta "Korak do škole budućnosti" i u svrhu stručnog usavršavanja na temu "Zdravi učitelji - zdrava škola".

Teme kojima su se nastavnici bavili na tečaju su:

  • Povećavanje fizičke aktivnosti i smanjivanje vremena sjedenja u školske djece
  • Zdravlje i zdrava prehrana
  • Kako spriječiti "burn-out" učitelja

Više pročitajte u nastavku ili na bolgu našega projekta: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/2017/03/zdravi-ucitelji-zdrava-skola.html

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 15. 3. 2017. 21:57

Stručno usavršavanje u Španjolskoj

Učitelj TZK, Siniša Trajbar na tečaju tvrtke eduKarjala uči o zdravlju i kako unijeti zdrav život u školu, u sklopu našeg KA1 Erasmus+ projekta "Korak do škole budućnosti". Osim toga u sklopu kulturnih aktivnosti, posjetio je Gibraltar i stekao nova poznanstva za buduće projekte škole. 

Više o aktivnostima našeg projekta i ostale fotografije pogledajte i čitajte na blogu projekta: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 10. 3. 2017. 17:07

Izvanučionička nastava

Učenici 2.a i 2.b razreda i njihovi učitelji su u utorak 7. ožujka 2017. godine posjetili Službe za hitne intervencije. Svoju izvanučioničku nastavu započeli su u Javnoj vatrogasnoj postrojbi u Čakovcu gdje su im vatrogasci objasnili postupak javljanja na dojavu, različite načine gašenja požara i pokazali svoja vozila i opremu. Učenje su nastavili u  Zavodu za hitnu medicinu gdje su upoznali liječnike, medicinske sestre i medicinske tehničare koji su im pokazali svoje prostore te ih uveli u postupak primanja hitne pomoći. Posjet su završili u Policijskoj postaji Čakovec. Djelatnici policijske postaje upoznali su ih sa svojim radom i pokazali im svoje prostorije. U njihovoj dvorani učenici su obavili kratak trening pod vodstvom policijskog trenera, a za kraj se družili sa policijskim psom, Bosom, koji je izazvao oduševljenje.

Učenici su uživali u svakoj minuti nastave neprestano upijajući nove informacije, a zahvaljujući ljubaznim djelatnicima Službi dobili su i odgovore na sva svoja pitanja.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 9. 3. 2017. 17:29

Novi raspored individualnih primanja Vijest ima dokument u privitku

Zbog promjene rasporeda u predmetnoj nastavi došlo je do promjena u rasporeddu individualnih primanja roditelja u predmetnoj nastavi. Novi raspored možete vidjeti u prilogu ili u izborniku - Primanje roditelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 28. 2. 2017. 11:26

Posjetili smo Muzej Međimurja i bili u CZK-u

Učenici i učitelji 2.a i 2.b razreda u ponedjeljak  27. veljače 2017.  godine posjetili su Muzej Međimurja i tako iz prve ruke naučili ponešto o prošlosti zavičaja i narodnim običajima na prostoru Međimurja. To će im  iskustvo uvelike pomoći u obradi nadolazećih sadržaja o zavičaju iz Prirode i društva. Uživali su obilazeći i promatrajući izložene stare stvari te vrlo pažljivo slušali kustosa Zlatka i njegove zanimljive priče.

Nakon posjeta Muzeju Međimurja pogledali su švedski film „Eva spava negdje drugdje“  u sklopu 5. međunarodne revije filmova za djecu i mlade u Centru za kulturu Čakovec.

Bio je to jedan vrlo zanimljiv i poučan dan u kojem su svi uživali.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 28. 2. 2017. 10:54

Bili smo domaćini LIK-a 2017.

Naša je škola treću godinu za redom bila domaćin Županijskog natjecanja - izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Međimurske županije. Na LIK 2017. pristiglo je 185 radova učenika osnovnih škola (kategorija 1A) i dva rada učenika srednjih škola (kategorija 2A) i to na temu "zvučna slika" i "posljednja zagonetka", tehnika fotografija. U Galeriji Scheier izloženo je 134 rada. Radove je procjenjivalo povjerenstvo u sastavu: Marina Mrazović (predsjednica povjerenstva) i članovi Monika Vrtarić-Vuk, Kristina Jančec i Barbara Salaj. Naša učiteljica Likovne kulture, Marina Mrazović, postavila je izložbu, pripremila katalog, a učitelj Aleksandar Rebernik pripremio je kratku, ali slatku priredbu prije otvaranja izložbe. Povjerenstvo je odabralo 10 radova u kategoriji 1A koji se po završetku izložbe upućuju na državnu razinu natjecanja te 2 rada u kategoriji 2A. Među tih 10 radova našla se i naša Franka Bukovec iz 7. razreda koja je ujedno i nagrađena 1. mjestom u županiji (mentorica: Marina Mrazović). Osim Franke, za državno je natjecanje predložen i rad Nikija Novaka iz 7. razreda. Kreativnim učenicima i njihovoj učiteljici držimo palčeve da što bolje uspiju na državnoj razini. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davor Žerjav  datum: 24. 2. 2017. 17:48

Obavijest osmašima - Graditeljska škola Čakovec

Obavještavaju se učenici osmih razreda, kao i njihovi roditelji, da će se Dani otvorenih vrata u Graditeljskoj školi Čakovec održati u petak, 24. veljače, od 15 do 18 sati, te u subotu, 25. veljače, od 9 do 12 sati.

Zainteresiranima preporučujemo posjet!

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 22. 2. 2017. 12:23

Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica obilježen je i u našoj školi. Učenici 4.a razreda zajedno sa svojom učiteljicom Paulinom Mikulaj Blagus i knjižničarkom Danijelom Slavković održali su niz radionica na temu nenasilja. Počeli su igrom "Pokvareni telefon", nastavljajući sa slaganjem  rečenicama "Nastavi niz !" djeca su igre završila  neobičnim pokretima i aktivnostima. U knjižnici je bilo veselo što se može vidjeti i po slikama.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 22. 2. 2017. 10:29

Uspješni na Županijskom natjecanju iz informatike

U petak, 10. veljače, održano je Županijsko natjecanje iz informatike. Iz naše su se Škole plasirala čak sedmorica učenika te ostvarila odlične rezultate:
Paulo Đukes -  kategorija - algoritmi - logo, 8. razred - 1. mjesto
Leon Katanec -  kategorija - algoritmi - logo,6. razred - 1. mjesto
Fran Krsto Pilić - kategorija - algoritmi - logo, 6. razred - 2. mjesto
Nikola Toplek - kategorija - algoritmi - logo, 6. razred - 3. mjesto
Paulo Đukes  - kategorija - Osnove informatike, 4. mjesto
Matej Meštrić - kategorija - Osnove informatike, 10. mjesto
Goran Ladić - kategorija - algoritmi - 8. razred - udruga MIS - 3. mjesto.

Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 20. 2. 2017. 11:19

Učenici plasirani na županijska natjecanja

Mnogi naši učenici bili su uspješni na školskim natjecanja te su se uspjeli plasirati i na županijska. U nastavku donosimo njihov popis, čestitamo im, kao i njihovim mentorima, te im i dalje želimo puno znanja i sreće! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 20. 2. 2017. 11:04

100 dana škole

Udruga „Zvono“ u sklopu eTwinninga već treću godinu provodi  projekt „100 dana škole“. Projekt ima oznaku kvalitete RH, te EU oznaku kvalitete. Ove se godine diljem lijepe naše, kao i u svijetu,  projekt provodio u razdoblju 8. - 15. veljače. Po prvi puta u projektu je sudjelovala i naša škola. U 2.a i 4.a razredu ovih se dana spominjao broj 100. Učenici su zajedno sa svojim razrednicama Petrom Žganec i Paulinom Mikolaj Blagus kroz različite aktivnosti obilježili 100. dan škole.

Učenici 2.a razreda na satu matematiku, a u sklopu obradbe dužine, nacrtali su 100 točaka i pokušali ih povezati sa 100 dužina. Međuprostore su obojali šarenim bojama. Na satu hrvatskog jezika, a u sklopu interpretacije pjesme K. Rožmana  „ Ja hoću biti“  pokušali su napisati 100 zanimanja koje žele biti kad odrastu. U sklopu interpretacije pjesme I. Hut  „Valentinovo u našem gradu “ na 100 šarenih sdrašca napisali su 100 osoba i stvari koje vole.

Učenici 4.a razreda u školskoj su knjižnici istražili i pronašli 100 pisaca, te riješili  100 matematičkih zadataka pisanog množenja. Razgovarali su o štetnosti zloupotrebe droga, alkohola, cigareta i izradili plakat s temom  „100 razloga zašto reći NE ovisnostima“. Izrezali su 100 srca na kojima su napisali „Volim te“ na 100 jezika i napisali poruku prijatelju za 100 dana provedenih zajedno. Na kreativan su način prikazali sebe sa 100 godina.

Svi učenici 2.a i 4.a razreda zajedno su napravili milenijsku fotografiju oblikujući broj 100.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 20. 2. 2017. 08:39

Tražili pisce u knjižnici

Učenici 4.a razreda uključili su se u projekt eTwininga "100. dan škole" koji se provodi  u hrvatskim školama, ali i u mnogim školama diljem svijeta. Za potrebe projekta u školskoj su knjižnici pokušali pronaći 100 pisaca. Kroz smijeh i opće zadovoljstvo učenika zadatak je odrađen besprijekorno !

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 19. 2. 2017. 17:40

Mjesec sigurnog interneta

Iako je veljača bogata raznolikim aktivnostima i obilježavanjima, u našoj je Školi ona ovu godinu prepoznata i kao Mjesec sigurnog interneta – u skladu s projektom koji provode učiteljica Informatike Vesna Mikulić i pedagoginja Monika Zorčec. Projekt je namijenjen svim učenicima viših razreda, s ciljem osvješćivanja svih prednosti i nedostataka interneta te sigurnog korištenja. U tu svrhu provedena je anketa među učenicima, čiji će se rezultati prezentirati i javno objaviti, provode se radionice na satovima Informatike i satovima razrednih odjela, izrađuju plakati koji se izlažu na panou Škole. Isto tako Škola aktivno surađuje i s Policijskom upravom međimurskom, čiji su djelatnici u četvrtak, 16. veljače, održali radionice u razredima na temu sigurnog interneta i nenasilja.

Vjerujemo da ćemo zajedničkim trudom postići zadani cilj, ili se barem približiti istomu, te da će Mjesec sigurnog interneta prerasti u cijelu godinu savjesnog korištenja svih vrsta informatičkih tehnologija.

Uživali smo u aktivnom radu s našim učenicima te vam u nastavku donosimo nekoliko fotografija našega zajedničkog druženja na satovima.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 17. 2. 2017. 12:05

3.a u posjetu Skloništu za životinje

Mladi ekolozi te učenici 3 razreda OŠ Strahoninec u petak, 10. veljače 2017. posjetili su Sklonište za životinje Prijatelji u Čakovcu. Tom prigodom donirali su hranu, dekice te plišane igračke za pse koje su učenici skupljali u kutijama postavljenima u holu škole od 6.- 10. veljače. U akciji su se osobito istaknuli Leon Toplek ( 3.a ) koji je donirao 10 kg suhe hrane te Lana Kolarić ( 3.a ) marljivim fotografiranjem u Skloništu.
Ljubazna gospođa, zaposlenica Skloništa, upoznala nas je sa psima, skrbi o njima te zanimljivostima vezanim uz zajednički boravak i život.
Na stranicama Skloništa uz pse istaknute su plemenite poruke, a najprimjerenija za djecu je ova: ˝ Neka današnji dan u tvom životu bude poseban: daruj nekome nešto. Tako rade posebni ljudi u običnim danima. ˝

tekst pripremila: učiteljica Ksenija Meglić


 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 15. 2. 2017. 17:00

Mladi ekolozi u akciji

 

Mladi ekolozi naše škole provode akciju sakupljanja hrane i dekica za životinje u azilu. U holu škole su postavljene kutije i svaki prilog je dobrodošao !

 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Slavković  datum: 7. 2. 2017. 08:45

Obavijest roditeljima budućih prvašića

Obavještavaju se roditelji djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole 2017./2018. s područja Strahoninca i Savske Vesi da će se predupis održati u ponedjeljak, 6. veljače, u 18 sati u OŠ-u Strahoninec. Mole se roditelji da dođu u navedeno vrijeme (bez djeteta).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 3. 2. 2017. 09:36

Već pristižu odlični rezultati!

Školska se natjecanja nastavljaju, a polako nam pristižu i izvrsni rezultati naših marljivih učenika. 
Čestitamo ekipi djevojaka na osvojenom 2. mjestu na Županijskom natjecanju u futsalu, održanom 26. siječnja - mentor prof. Siniša Trajbar, kao i sljedećim plasiranim učenicima na Županijsko natjecanje iz informatike: Leon Katanec, Fran Krsto Pilić, Nikola Toplek (Algoritmi, Logo 6), Paulo Đukes (Algoritmi, Logo 8), Paulo Đukes, Matej Meštrić (Osnove informatike) - mentorica svima prof. Vesna Mikulić, te Goran Ladić (Algoritmi, Algoritmi 8) - MIS, mentor Dejan Drabić.

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 27. 1. 2017. 12:42

Školska natjecanja u punom jeku - sretno svima!

Ozbiljne pripreme za nadolazeća školska i županijska natjecanja u punom su jeku. Ovaj se tjedan već održava školska razina iz Geografije i Informatike, i onda sve redom. Ponosni smo što će na školskim natjecanjima sudjelovati puno učenika iz naše Škole, želimo svima znanje i sreću te plasman na županijsku razinu!
Sukladno odluci Učiteljskog vijeća, učenici koji sudjeluju u pojedinom natjecanju taj dan ne moraju doći na nastavu.
Sretno!

  :: opširnije :: 


objavio: Monika Zorčec  datum: 18. 1. 2017. 12:52

Započeli smo s provedbom KA1 Erasmus+ projekta

Od 3.10.2016. do 2.10.2017. naši će se nastavnici stručno usavršavati u sklopu Erasmus+ KA1 projekta "Korak do škole budućnosti". Projekt se bavi modernizacijom i internacionalizacijom OŠ Strahoninec kroz slanje 7 nastavnika na stručna usavršavanja na strukturirane Erasmus+ tečajeve u Europi.

Za potrebe projekta otvorili smo poseban blog: http://korakdoskolebuducnosti.blogspot.hr/ gdje možete pratiti sve aktivnosti i koristiti dostupne materijale.

Teme projekta su poboljšanje kvalitete škole i priprema za budućnost uz korištenje IKT - nove tehnologije, razvoj digitalnih kompetencija, interkulturne kompetencije i uvođenje zdravog života u školu. Uz to želimo ispuniti potencijale svakog učenika, od onih s posebnim potrebama do onih darovitih, više ih motivirati za učenje i njegovati toleranciju, kreativnost i pozitivne stavove za život u EU zajednici.

Osnovni ciljevi projekta su:

- unapređenje ključnih kompetencija i vještina nastavnika i učenika kroz cjeloživotno učenje

- modernizacija i internacionalizacija škole kroz interkulturalizam

- poboljšanje kvalitete škole, nastave, metoda rada i zdrav život djelatnika i učenika

  :: opširnije :: 


objavio: Tea Horvatić  datum: 3. 10. 2016. 13:35

Office365

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta objavljena je usluga besplatnog korištenja i instalacije alata Office 365 za sve učenike, učitelje i nastavnike hrvatskih osnovnih i srednjih škola. Rezultat je to suradnje Ministarstva s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom CARNet i tvrtkom Microsoft Hrvatska. 
Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola ovime je omogućen besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. (isti koristite za pristup e-dnevniku). Osim samog korištenja usluga Office 365 iz oblaka, svakom učeniku, učitelju i nastavniku omogućena je i instalacija alata Office 365 Pro Plus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

Korisnici se sa svojim podacima prijavljuju na adresi https://office365.skole.hr i time dobivaju pristup svim Office 365 alatima i aplikacijama. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vesna Mikulić  datum: 2. 3. 2015. 13:53
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2011.

Ukupno: 570304
Ovaj mjesec: 1111
Ovaj tjedan: 322

Kalendar
« Veljača 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Tisak

Obrazovanje

Portali

Kazališta
 • HNK
 • Mala scena
 • z/k/m
 • Komedija
 • Trešnja
 • Centar za kulturu Ča...

preskoči na navigaciju