preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

eMatica

CARNet Admin

      

     


   Upisi u srednju školu

Upisi u srednju školu

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti

Domaćini Erasmus+KA2 projekta

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana kao i unaprjeđenju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. 

Od 5. do 9. studenog, Osnovna škola Strahoninec bila je domaćin europskim partnerima ERASMUS+ KA2 projekta Let's cross the boundaires of primary education together.

 


Učiteljice i učitelji iz Češke, Danske, Grčke, Njemačke i Španjolske boravili su u Međimurju ne skrivajući oduševljenje našim krajem, ali i školom čiji su partneri.

U sklopu projekta planirano je sedam mobilnosti, a svaka sadržajno obuhvaća određen nastavni predmet te se izrađuje časopis koji uređuju učenici i učitelji svih zemalja partnera u projektu. Časopis se objavljuje online na e-Twinning portalu, ali i u tiskanom obliku i to preveden na sve jezike zemalja sudionika. Tema sastanka u Hrvatskoj bila je Matematika.

Partneri su upoznati s nastavnim planom i programom Matematike, sudjelovali su u radionici o radu s učenicima s posebnim potrebama, prisustvovali su nastavi Matematike u svim razredima te s učenicima odmjerili snage i vještine u matematičkim igrama i izazovima Večeri Matematike.

Kroz predavanja, radionice, okrugle stolove vezane uz nastavni predmet Matematike, svi su sudionici iznosili svoja iskustva te uspoređivali nastavne sadržaje, metode i postupke u poučavanju, usmjereno k napredovanju i razvoju učenja i poučavanja dotičnog nastavnog predmeta.

Također, partneri su imali prilike vidjeti i okusiti tradiciju Međimurja, doživjeti krajolik, upoznati povijest Čakovca te, zahvaljujući članicama i članovima Kulturno-umjetničkog društva Strahoninec, čuti i doživjeti međimursku popevku kandidiranu za UNESCO-vu listu nematerijalne baštine.

Planirajući božićno izdanje projektnog časopisa i s pregršt novih znanja, iskustava i motivacije, partneri se unaprijed raduju idućem susretu u kolijevci zapadne civilizacije, Grčkoj, s temom glazbe.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Vesna Mikulić   datum: 14. 11. 2018.

Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2011.

Ukupno: 658604
Ovaj mjesec: 1547
Ovaj tjedan: 97

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Tisak

Obrazovanje

Portali

preskoči na navigaciju