preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Škola danas

Podaci o školskom području

Školsko područje OŠ-a Strahoninec obuhvaća naselja Strahoninec i Savsku Ves. Općina Strahoninec smještena je u južnom dijelu Međimurske županije i prostire se na površini od 8,35 km². Naselje Savska Ves smjestilo se uz južnu zaobilaznicu Grada Čakovca. Oba naselja pripadaju Župi Strahoninec i čine jednu urbanu cjelinu. Prema zadnjem popisu stanovnika (iz 2011.), Općina Strahoninec ima 2696 stanovnika, a Savska Ves 1216. Naselja su cestovno dobro povezana, razvijena, sa svom infrastrukturom, pa su poprimila elemente gradskih naselja. OŠ Strahoninec u 2016./2017. školskoj godini polazi 320 učenika, smještenih u 16 razrednih odjela. Zacrtani cilj Škole jest razvijati kvalitetno obrazovanje za sve učenike, koje se temelji na primjeni najsuvremenijih metoda odgoja i obrazovanja. Škola posebnu pozornost posvećuje djeci s teškoćama u razvoju koja su integrirana u redovni odgojno-obrazovani proces, a paralelno s time veliku pozornost posvećuje i mnogobrojnim projektima (Škola za sebe, Dani kruha, Trening životnih vještina, Mjesec sigurnijeg interneta, Kruh svetog Antuna, Erasmus + KA1 projekt, Erasmus+). U naseljima djeluju udruge građana i društva: NK Strahoninec, NK Bratstvo, Šahovski klub Strahoninec, MIS Strahoninec, DVD Strahoninec, DVD Savska Ves, KUD Strahoninec, Udruga žena Strahoninec, Udruga umirovljenika, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Strahonincu i Savskoj Vesi, Mala nogometna škola Strahoninec. Sve navedene udruge zajedničkim snagama nastoje kroz različite aktivnosti oplemeniti i obogatiti život stanovnika Strahoninca i Savske Vesi, a u koje se redovito uključuju i učenici i djelatnici OŠ-a Strahoninec.

PROSTORNI UVJETI

Unutrašnji školski prostori Školska zgrada OŠ-a Strahoninec smještena je u centru naselja Strahoninec, Čakovečka ulica 55. Površina korisnoga školskog prostora iznosi 1600 m2. Sastoji se od starog dijela građenog od 1952. do 1957. doprinosom mještana i novog dijela izgrađenog 1976. Ima deset učionica, knjižnicu, informatičku učionicu, školsku kuhinju, upravu, centralno grijanje na plin te šest sanitarnih čvorova i četiri kabineta. Školsko dvorište ima površinu 9400 m2 s izgrađenim rukometnim, košarkaškim i odbojkaškim igralištem te zaletištem za skok u dalj i atletskom stazom, koja je izgrađena zajedničkim snagama Općine Strahoninec i Škole. Škola je započela s izgradnjom školske sportske dvorane i prva faza dovršena je u srpnju 2014. Ujesen 2016. započinje izgradnja druge faze školske sportske dvorane. Planirani završetak izgradnje jest krajem 2017. ili tijekom školske godine 2016./2017. Tada će se i urediti parkirališni prostor s 25 mjesta. 6 Prostori Škole opremljeni su suvremenim namještajem, koji se svaku godinu dopunjuje i obnavlja, a krovište starog dijela Škole kompletno je sanirano. U proteklim godinama također su uređeni spušteni stropovi u holu Škole, izvršena rekonstrukcija elektroinstalacija i rasvjete te uveden bežični internet u sve učionice. Tijekom ljetnih praznika izvršena je rekonstrukcija rasvjete u sedam učionica, u šest učionica obnovljeni su parketi (brušenje i lakiranje), a u pet učionica izvršeni soboslikarskoličilački radovi. Ovim radovima prostori Škole dobili su suvremeniji izgled i znatno pridonijeli ugodnijem boravku učenika i učitelja u njima. Procjena stanja opće opreme je 4, didaktičke opreme također 4.

Plan obnove, adaptacije, dogradnje i izgradnje novog prostora

OŠ Strahoninec ima dovoljno učioničkog prostora, ali nedostaju kabineti koji kod gradnje škole 1976. nisu bili predviđeni. Nedostaje i školska sportska dvorana, što učenike naše Škole dovodi u neravnopravan položaj s ostalim učenicima u Republici Hrvatskoj. Naime, izvođenje nastave u učionici ili sportskoj dvorani teško je uspoređivati, a napore učitelja kod realizacije nastavnog plana i programa nije nužno ni spominjati. Škola očekuje nastavak gradnje školske sportske dvorane u 2016./2017. školskoj godini. Također se očekuje izgradnja prilazne ceste do dvorane, odnosno Škole, te izgradnja parkirališta (do 25 parkirališnih mjesta) iza sportske dvorane.

Stanje školskog okoliša i plan uređenja

Budući da je prethodnih godina uređeno privremeno parkiralište za djelatnike Škole i asfaltirano školsko dvorište, kao i ulaz u školsku zgradu, ne preostaje nam ništa drugo nego školski park brižno njegovati i obogaćivati novim raslinjem. Po izgradnje školske sportske dvorane pristupit ćemo kompletnom uređenju okoliša, od parkirnih mjesta do hortikulturnih radova.

 

    
TražilicaBrojač posjeta
Ispis statistike od 27. 1. 2011.

Ukupno: 658604
Ovaj mjesec: 1547
Ovaj tjedan: 97

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Tisak

Obrazovanje

Portali

preskoči na navigaciju